Tutorial Quilling: Branduse de Primavara
Iata cum transformi cateva benzi de hartie in flori colorate.
DE MONICA BADIU
* Aceasta postare contine linkuri de afiliat.
In acest tutorial vreau sa iti arat cum sa faci o floare de hartie, folosind tehnica quilling. Ii spun acestui model brandusa in tehnica quilling si o vei putea folosi pentru a decora felicitari, pentru a face martisoare handmade, tablouri quilling, magneti sau marturii de botez.
“Eu folosesc acest model de floare de hartie quilling pentru a face martisoare. Le fac de cativa ani si imi plac foarte mult. Sunt usor de facut, si pot fi personalizate in multe moduri. Le-am zis branduse pentru ca asta mi-a inspirat acest model de floare in anul in care le-am facut prima data. A fost prima floare facuta in acel an si mi-a reamintit de copilaria petrecuta la Sinaia, cand primavara venea vestita de ghiocei si branduse pe poiana din fata castelului Peles.”
Acest model de floare de hartie este foarte usor de facut, nu necesita multe materiale si nici o dexteritate de artizan. Ba chiar ii puteti implica si pe cei mici, mai ales daca folositi pentru ei benzi de hartie mai late, ca sa le fie mai usor sa tina discurile in mana si sa faca pasii de asamblare.
Materiale necesare
Materiale necesare pentru a realiza o floare de hartie tip brandusa, folosind tehnica quilling:
- 1 ac quilling
- fasii hartie colorata
- 12 fasii de hartie pentru petale, cate 2 pe petala
- 2 fasii de hartie galbena pentru centrul florii
- 3 fasii verzi pentru tulpina
- Lipici hartie
Hartia pe care o folosesc este de 110/130 gmp. Daca nu obtineti discuri la fel de late ca ale mele, nu e o problema. Important este sa va asigurati ca discurile folosite la petale si la centru au aceeasi latime. In rest puteti sa folositi orice hartie (latime, grosime, culoare) doriti.
Tutorialul este disponibil si in format video, aici.
Pasul 1
Incep de obicei cu petalele, pe care le fac folosind cate doua fasii de hartie. Pentru 6 petale folosesc in total 12 fasii de hartie. Le rulez strans, sub forma unui disc, si lipesc la final.
Pentru centrul florii, folosesc tot 2 fasii de hartie, de aceasta data galbene. Dar puteti sa folositi ce culori va inspira pe voi. Le rulez si pe acelea strans, sub forma unui disc, si lipesc la final.
Pasul 2
Dupa ce termin de rulat petalele, ma ocup de tulpina, pe care o realizez din 3 fasii de hartie. Daca hartia e mai groasa, puteti sa folositi doar 2.
Fasiile le lipesc intre ele, pentru ca altfel s-ar desfasura usor. Le rulez si pe acestea intr-un disc, pe care il las sa se desfaca. Cu cat se desface mai mult (devine mai larg), cu atat o sa iasa tulpina mai mare, si mai subtire in capatul de sus. Cand sunt multumita de dimensiunea discului, apas cu doua degete intr-unul din capete, ca si cum as ciupi, pentru a crea forma de lacrima. Lipesc la final, si pun si lipici pe una dintre fete, ca sa ma asigur ca tulpina isi va pastra forma.
Acest pas o face mult mai durabila, aspect important daca intentionezi sa folosesti acest model de floare de hartie, pe post de brosa sau magnet.
Gasesti instructiuni pas cu pas in format video, aici.
Pasul 3
Ultima parte este preferata mea. Trebuie doar sa asamblez petalele. Lipesc fiecare petala de centru si apoi adaug tulpina. O las cat sa se usuce lipiciul si floarea e gata.
Tot procesul de creatie dureaza in jur de 30 de minute.
Sper ca v-a placut acest tutorial de floare de hartie in tehnica quilling. Spor la treaba si daca vreti sa imi trimiteti poze cu florile voastre dupa acest tutorial, le astept cu drag, pe pagina de Facebook.
Pentru mai multe tutoriale DIY, viziteaza si:
- Nunta DIY: Marturii cu lavanda si flori de hartie
- Tutorial DIY: Cum sa faci o floare de hartie franjurata
- Cum faci o felicitare DIY cu creioane cerate topite
- Tutorial Quilling: Flori de Primavara in tehnica quilling
Va astept si pe Breslo cu kituri hobby si decoratiuni handmade.
♡ M.