Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primesc la atelierele de quilling este despre hartia pe care o folosesc. Secretul meu sta in faptul ca imi tai hartia singura si in acest clip scurt iti ofer cateva informatii despre produsul pe care il folosesc.
De ce nu folosesc hartie pentru quilling din magazine?
In majoritatea cazurilor, produsele care se gasesc in magazine pentru tehnica quilling includ benzi de hartie foarte subtiri. In general, aceasta hartie poate fi folosita cam pentru orice tip de quilling, dar fiecare creator are “stilul” lui si cauta anumite atribute in hartia pe care o foloseste.
In cazul meu, pentru ca am folosit tehnica quilling pentru a face flori de hartie, mi-am dorit ca hartia pe care o folosesc sa fie mai groasa. In anumite cazuri folosesc hartie care are o densitate de 250 si chiar 300.
Acest aspect face ca martisoarele handmade pe care le creez sa fie foarte durabile, chiar daca sunt din hartie. Din pacate, aceasta densitate nu este disponibila in seturile de paper quilling disponibile in magazine.
De asemenea, pentru ca fiecare artist are propria viziune asupra gamei de culori cu care lucreaza, mi-am dorit sa am mai mult control asupra nuantelor pe care le pot folosi in modelele quilling pe care le creez.
Un alt aspect important este ca adesea magazinele au stoc limitat pentru hartie quilling. Ceea ce inseamna ca ori investesc intr-un stoc mare de la inceput, ceea ce nu e chiar o idee buna pentru un mic antreprenor pentru ca imi blochez resursele financiare. In acelasi timp, risc sa nu mai gasesc aceeasi nuanta sau calitate in cazul in care am nevoie sa imi suplimentez propriul stoc de hartie quilling.
La momentul la care am inceput sa lucrez cu tehnica quilling, nu aveam foarte multe optiuni pentru latimea benzilor de hartie. Aveam varianta de a cumpara ce gaseam in magazin, sau sa le tai manual, cu foarfeca, ghilotina sau cutterul. Toate aceste trei variante sunt foarte time consuming.
Asa ca am ajuns la decizia de a investi intr-un shredder cu care sa tai hartia pentru proiectele mele quilling.
Multe produse, putine utile, zero informatii
Dupa ce am facut ceva research si am investigat mai multe produse “renumite”, inclusiv varianta de a taia hartia pentru quilling folosind o masina de paste, am investit in doua categorii de shreddere.
Unul care sa taie benzi dee 7mm si unul care sa taie benzi de 3mm.
A fost un gamble cum spun americanii pentru ca nu am gasit prea multe informatii despre ce produse ar fi bune pentru aceasta treaba. Asa ca am cam mers la noroc, mai ales ca la vremea aceea, in urma cu 10 ani, nu se gaseau prea multe instrumente pentru tehnica quilling si pentru ca erau putini artisti quilling vizibili in lumea digitala, nici nu prea aveam pe cine sa intreb.
Despre shredderul de 7mm o sa iti povestesc cu alta ocazie.
Fara accesorii, fara priza, fara complicatii
De obicei cand caut sa cumpar instrumente pentru tehnica quilling ma bazez foarte mult pe reviewuri, recomandari si tutoriale de la alti artisti. Genul de informatii pe care le poti gasi de exemplu pe pagina mea de Facebook sau pe canalul de YouTube.
Dar cu acest shredder, oricat am cautat, nu am gasit mare lucru la vremea aceea. Si cum nu costa foarte multi lei, nu necesita accesorii suplimentare, si nici nu parea ceva foarte complicat de folosit, l-am comandat de pe Amazon.
Habar nu aveam cum taia de fapt hartia, si chiar a fost o surpriza faptul ca benzile ies cu o textura interesanta pe margini, dar acest lucru nu s-a dovedit a fi o problema, ba chiar a devenit o semnatura pentru stilul pe care il abordez in paper art.
Si in tot acesti ani, a devenit unul din instrumentele mele preferate pentru tehnica quilling, chiar daca este un pic cam galagios.
https://www.facebook.com/silentstrikemusic/videos/514416229619866
In concluzie…
Daca vrei sa ai mai multa libertate in a crea folosind tehnica quilling, acest shredder cred ca poate deveni unul din instrumentele de baza in toolkitul tau de creator. Il gasesti aici (* link de afiliat)
Vrei sa inveti mai multe despre tehnica quilling?
Iata ce poti sa mai citesti pe blog despre aceasta arta: