Martisoare Quilling 2016: Floarea lui Martie

Circul Magic Quilling Martisoare 2016: Flori Rosii
Circul Magic Quilling Martisoare 2016: Floarea lui Martie
 Floarea lui Martie este un martisor handmade, realizat in tehnica quilling, inspirat chiar de snurul de martisor si de prima zi a lunii care anunta venirea primaverii. Combinatia de rosu – alb, firele care se impletesc in snurul de martisor, se regaseste in petalele si centrul martisorului Floarea lui Martie, fiind simboluri ale dragostei pentru tot ceea ce este frumos si al puritatii. 
Legenda povesteste de o vreme cand soarele se intrupa in oameni, coborand pe pamant pentru a se bucura de experientele umane. Intrupandu-se el intr-una din zile intr-un fecior frumos, pe cand dansa la o hora dintr-un sat, un zmeu l-a rapit si l-a inchis departe, intr- temnita. Intreaga natura a inceput sa se ofileasca, pasarile isi uitasera cantecul, copiii uitasera rasul, raurile isi oprisera calatoria spre mare. 
Vazand acestea, un tanar viteaz s-a hotarat sa purceada la drum lung, peste mari si peste tari, cu gandul de a elibera soarele din temnita zmeului. Trei anotimpuri a tot mers viteazul nostru, pana cand ultimele zile de iarna l-au gasit in sfarsit in fata castelului in care locuia zmeul. Zile si nopti intregi s-au luptat viteazul nostru cu zmeul cel rau, si intocmai ca inceputul de primavara, in unele zile parea sa razbeasca zmeul, in altele viteazul nostru. Dar tanarul a razbit, omorand pe zmeu si cu ultima suflare a eliberat soarele. Sub cerul insorit, viteazul nostru s-a prapadit si sangele lui a picurat pe ultimele petece de zapada. De atunci, in amintirea acestui sacrificiu, in prima zi a lunii Martie, se daruieste martisorul, care poarta snurul din doua ite, una alba si una rosie. 

___________________
Dimensiuni Martisor Quilling Floarea lui Martie: Latime 4 – 5 cm
Realizat manual, din hartie, in tehnica quilling
Decorat cu snur de martisor
Cu ac de brosa pe spate
Pentru comanda, imi poti scrie la circulmagicshop@gmail.com.
Circul Magic Quilling Martisoare 2016: Flori Rosii
Circul Magic Quilling Martisoare 2016: Floarea lui Martie
Circul Magic Quilling Martisoare 2016: Flori Rosii
Circul Magic Quilling Martisoare 2016: Floarea lui Martie
Vezi mai multe imagini aici.
Descopera si alte martisoare Circul Magic pe aceasta pagina.
Pentru comenzi, ma poti contacta la circulmagicshop@gmail.com sau pe pagina de Facebook.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top