Un an cu masina de taiere Sizzix Big Shot

Anul trecut, cam pe vremea asta mi-am facut cadou de Mos Craciun o masina Sizzix Big Shot (sau o presa de decupare, embosare). Mi-o doream de ceva timp si chiar daca nu prea le am cu scrapbookingul si felicitarile handmade, mi s-a pus pata pe ea si pana la urma am cumparat-o.
Astazi vreau sa vi-o prezint, sa va arat ce am reusit sa fac pana acum cu ea si sa va intreb daca ati folosit-o si cum vi se pare. Ma gandesc sa cumpar o alta masina de taiere, dar nu inainte sa aflu mai multe despre Sizzix si de la alti utilizatori.

Mi-am comandat masina de taiere Sizzix-ul de pe Amazon si a venit in vreo trei saptamani. Am avut super emotii. Mi-era un pic teama ca nu o sa ajunga. Dar a venit, intreaga, complet functionala si repede mi-am dat seama ca imi trebuie si matrite (die cuts). Comandasem deja cateva forme, dar nefolosind-o inainte, habar nu aveam ce as putea sa creez cu ajutorul ei. Dar m-am dezmeticit repede, si de anul trecut pana acum, in decembrie, am mai investit cam de 2 ori cat am dat pe masina, in tot felul de forme. Sunt toate super dragute si cred ca in curand o sa dezvolt o obsesie (cam costisitoare) pentru ele.

Presa Sizzix in sine e destul de usor de folosit, functioneaza cu diverse tipuri de hartie si materiale, si fiind manuala, nu necesita cabluri si curent electric pentru a o putea folosi. Am insa cateva lucruri care imi displac:

E destul de grea. Nu e chiar cel mai usor lucru de luat cu tine in vacanta (de ce a-i lua-o in vacanta? Of, habar n-aveti cat sunt de pasionata de crafts)

Ocupa destul de mult spatiu si cand o folosesti si cand nu. Trebuie sa ai loc sa folosesti maneta, care este in exteriorul masinii, trebuie sa ai loc in fata si in spate pentru a avea loc si acces la placi
Formele de taiere sunt destul de scumpe si trebuie sa faci o investitie destul de serioasa pentru a avea un kit cat de cat OK

Formele care includ cuvinte sunt pentru limba engleza, ceea ce le face aproape imposibil de folosit pentru felicitari handmade in limba romana

Cu toate acestea, mi-a placut tare mult sa o folosesc. Iarna aceasta chiar am pus-o la treaba serios, si am facut cutii, etichete si felicitari pentru seturile cadou cu lavanda de la Zana Florilor.

Un an cu masina de taiere Sizzix Big Shot - Circul Magic
Felicitare handmade pentru Craciun – Circul Magic
Un an cu masina de taiere Sizzix Big Shot - Circul Magic
Felicitari handmade pentru Craciun – Circul Magic
Un an cu masina de taiere Sizzix Big Shot - Circul Magic
Pliculete de ceai – Circul Magic & Zana Florilor
Un an cu masina de taiere Sizzix Big Shot - Circul Magic
Set cadou de Craciun cu lavanda – Circul Magic & Zana Florilor

Nu sunt opere de arta asa cum am vazut pe alte bloguri, dar m-a ajutat sa creez manual niste lucruri foarte utile, intr-un timp relativ scurt. Si mi-a mai permis un lucru foarte important: am putut sa testez si sa creez diverse prototipuri pentru produsele pe care urma sa le fac. Ceea ce a fost foarte util pentru ca fara test and fail nu poti sa cresti. In plus, nu am avut nici foarte mult timp la dispozitie pentru a face planuri, schite, forme manuale. A trebuit sa ma bazez pe ceea ce aveam si sa dezvolt de acolo.

Sunt destul de fericita cu ce am reusit sa fac pentru aceasta iarna folosind Sizzix Big Shot. Este oficial primul moment in care chiar a meritat investitia 🙂


♡ M.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top