Cum mi-am facut propriile invitatii de nunta

Invitatii Nunta Handmade cu Lavanda

Daca te pregatesti sa fii mireasa si nu ai timp sau chef sa umbli pe site-uri sa cauti modele de invitatii sau pur si simplu nu iti place nimic din ceea ce gasesti, s-ar putea sa iti placa sa iti faci singura invitatiile.

In cazul meu a fost o combinatie – nici nu am avut timp, nici chef sa stau sa caut modele de invitatii de nunta si nici nu prea mi-a placut ceea ce am gasit la o prima cautare. De fapt, mi-a cam venit sa o iau la fuga cand am vazut ca majoritatea modelelor sunt lucioase si incarcate. M-am decis destul de repede ca o sa le fac eu, de la grafica, la print si ambalat.

Zisul a fost usor, facutul mai greu.

In primul rand ca nu prea aveam idee cum vor arata sau ce va scrie pe ele, cu exceptia numelor noastre, a datei si locatiei. Asa ca m-am pus pe cautat pe … Pinterest. Si am avut din ce ma inspira 🙂 De fapt, odata ce am inceput sa caut inspiratia, mi-a fost greu sa ma opresc, dar asa s-a nascut acest board:

Mi-am dorit ca invitatiile sa ne reprezinte, sa aiba un detaliu pe care toata lumea sa il poata recunoaste. Si cum suntem fermieri de lavanda, m-am hotarat sa aleg aceasta floare ca tema pentru invitatiile noastre.

Urmatorul pas a fost cel mai simplu si mai placut: cautarea elementelor grafice. De obicei gasesc pe freepik.com cam tot ce imi doresc, dar de aceasta data am cautat si pe creativemarket.com si am gasit cel mai dragalas bundle cu flori de lavanda.

Eu am ales aceste elemente, dar poti sa gasesti mai multe variante cu lavanda aici.

Powered by Creative Market

Am deschis Photoshop-ul si m-am pus pe treaba. In doua ore deja aveam patru versiuni de invitatii de nunta cu lavanda. Mi-am intrebat prietenii si parintii pe care ar alege-o, ne-am hotarat si am trimis la imprimerie modelul nostru de invitatie.

Ne-am tot gandit tarziu in ce sa le ambalam. Am ales o dimensiune pentru care nu am gasit plicuri colorate mov, si prea tarziu mi-a dat prin cap sa caut si la Klipa Creativ Pozitiv. Initial ma gandeam sa fac eu plicurile, dar am gasit o varianta mai simpla. Practic am impaturit invitatia in hartie cartonata mov si am adaugat o funda alba.

Eu zic ca a iesit destul de bine invitatia noastra de nunta DIY 🙂

Invitatii Nunta Handmade cu Lavanda

Sincera sa fiu, daca ar fi sa mai fac asta o data, as merge direct la un creator de invitatii de nunta si i-as lasa pe ei sa faca tot, eu doar sa aprob modelul.

De cei vei avea nevoie pentru propriile invitatii de nunta DIY cu lavanda:

– elemente grafice (le poti achizitiona de pe Creative Market sau poti incerca variantele gratuite gasite pe freepik.com)
– un program de editare cum sunt Photoshop, Illustrator, Corel sau chiar Canva
– ceva rabdare si inspiratie
– imprimanta si hartie groasa (250g/mp)
– hartie cartonata (se gasesc coli de 100 cm x 70 cm la magazinele de art & hobby de prin Bucuresti)
– cativa metri de panglica (gasesti la Jumbo, prin merceriile online sau daca iti este in drum, chiar la merceriile din Obor)
– foarfeca
– lipici
– ghilotina

Invitatii Nunta Handmade cu Lavanda

Invitatii Nunta Handmade cu Lavanda

Invitatii Nunta Handmade cu Lavanda

Daca vrei sa te ajut cu propriile tale invitatii de nunta, trimite-mi un mesaj la vreau@amintirimagice.ro.

♡ M.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top