Tutorial: Felicitare Handmade pentru Ziua Mamei cu Flori de Hartie 3D

O idee inedita pentru o felicitare handmade pentru Ziua Mamei

DE MONICA BADIU

* Aceasta postare contine linkuri de afiliat.

Ador cadourile handmade. Si sa le fac si sa le primesc. Ma impresioneaza mult gandul ca cineva a stat si a mesterit un lucru pentru mine. Ca si-a luat 30 de minute, o ora sau chiar mai mult din ziua lor ocupata, ca sa creeze ceva pentru mine, cu gandul la mine. 

Cadourile handmade facute chiar de mainile noastre transmit caldura si iubire si cu acest proiect creativ vreau sa va inspir sa lucrati o felicitare wow pentru ziua mamei. 

Materiale necesare

Am cumparat presa asta de la Sizzix acum aproape 2 ani, dar abia in ultimul an am inceput sa o folosesc serios. Si de cand am matrita asta noua, mi-e greu sa ma despart de ea.  

Pentru a realiza o felicitare handmade cu flori de hartie 3D ai nevoie de:

  • Presa Big Shot de la Sizzix
  • Bigz Die 3D Flowers (matrita pentru flori) 
  • Thinlits Die Garden Green (matrita pentru frunze)
  • Thinlits Die Dainty Lowercase (matrita pentru litere)
  • Thinlits Dies By Tim Holtz, Stacked Baroque (matrita pentru eticheta)
  • Hartie (2 A4 albastra pentru flori, 1 A4 verde pentru frunze, 1 A4 negru pentru litere, 1 A4 auriu pentru eticheta, 1 a4 pentru felicitare, sau o baza de felicitare)
  • Ac de quilling pentru rulat, penseta
  • Lipici de hartie

SAU

  • kitul pentru activitati creative facut special pentru acest proiect, si care include toate formele necesare. Este disponibil in magazinul meu din Breslo (si pe alte culori)

Pasul 1

Folosind placile de taiat de la Sizzix, si matritele, am taiat individual fiecare element. Florile, frunzele, eticheta, literele.

Daca ai cumparat kitul meu pentru aceasta felicitare handmade pentru ziua mamei, sari direct la pasul 2.

Pasul 2

Urmatorul pas pe care il faci este asamblarea florilor 3D, ruland formele de hartie pretaiate. Va arat in tutorialul video cum sa faceti asta, dar daca nu l-ati vazut, acest pas este usor, si vi-l explic mai jos.

Foloseste acul de rulat, pensat sau degetele pentru a rula forma pretaiata. Incepe din capatul cu petale mici, si continua pana spre cele mai mari. 

Daca vrei sa obtii o floare de hartie cu un diametru mai mare, nu rula sirul de petale foarte strans.

Ultima petala din sir, care este si cea mai mare, reprezinta baza florii. Aplica lipici pe aceasta petala si suprapune sirul rulat pe ea. Aplica presiune pentru a te asigura ca lipiciul adera la marginile florii.

Pasul 3

Eticheta este cireasa de pe tort. Am gasit hartia aceasta aurie in urma cu cateva luni, cand lucram la stelele de Craciun, si m-am indragostit de ea. Are niste inflexiuni metalice, superbe, nu mi-a iesit mie fotografia asa cum trebuie, pentru ca dupa cum zic americanii: the photo doesn’t pay it justice.

Asamblarea etichetei este simpla. Iti trebuie lipici, penseta si un pic de rabdare. 

Am pus lipici pe spatele fiecarei litere si cu ajutorul pensetei am pus-o pe eticheta. Dupa ce am terminat, am pus pe spatele etichetei un patratel de banda adeziva, din cea groasa, dar puteti folosi si lipici daca vreti. Eu mi-am dorit sa am iluzia de dimensiune.

Pasul 4

Dupa asamblarea formelor a urmat partea cea mai faina: designul propriu-zis al felicitarii. Eu am ales sa folosesc frunzele si florile de hartie 3D ca sa faca o rama, in mijlocul careia am amplasat eticheta cu cuvantul “mama”.

Dar sunt si alte variante. E chiar un proiect DIY care iti da mult spatiu de creativitate.

Ordinea mea a fost: frunze, flori, eticheta.

Sper ca v-a inspirat acest proiect creativ. Este o idee usor de abordat si de catre copii, nu doar de catre adulti. Poate e chiar o activitate pe care tatii ar putea sa o faca cu copiii de ziua mamei? Zic si eu 🙂

Daca v-am facut curiosi, puteti incerca si voi proiectul. Kitul pentru aceasta felicitare handmade cu flori de hartie 3D va asteapta in magazinul meu din Breslo.

Spor la mesterit si la multi ani mamelor, sunt eroine si merita atentia si iubirea noastra in fiecare zi din an.

♡ M.

Vrei mai multa inspiratie? O data pe luna trimit newsletterul creativ. Aboneaza-te aici

[mc4wp_form id="186"]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top