Floare din hartie: Experiment cu Sarma Floristica & Quilling

N-am mai experimentat de mult timp.

De cand a venit si vremea buna la munte, am stat mai mult pe afara, decat in casa.

Dar mi-a fost dor de mesterit.

Iar astazi am decis sa incerc ceva nou.

Este tutorialul cu numarul 2 din seria de 22 pe care intentionez sa le fac LIVE cu comunitatea de pe pagina de Facebook.

Asadar, sa va povestesc despre acest experiment.

Click aici pentru tutorialul video

Doream de mult timp sa creez o floare folosind sarma floristica, dar din oarecare motiv nu am avut curaj. Bine, stiu care este motivul: mi-e teama ca nu o sa imi placa rezultatul, dar pana la urma experimentul si greseala fac parte din procesul creativ.

Nu este un model finisat, perfect sau final. Dar a fost un inceput bun pentru a vedea cum functioneaza materialele si tehnicile noi. Iar acum am tone de idei pe care abia astept sa le incerc folosind aceasta combinatie de materiale si tehnici.

Va las mai jos lista materialelor, in cazul in care vreti si voi sa incercati:

1. Tulpina a fost realizata din sarma floristica. A fost cam groasa, data viitoare trebuie sa gasesc un model mai subtirel.

2. Lipiciul a fost cel de la CasaRetro. Este un lipici lichid pentru hartie pe care il folosesc de multi ani. Data viitoare insa voi folosi pistolul de lipit cu silicon pt atasarea florilor de sarma floristica.

3. Clopoteii au fost facuti din hartie quilling de 130gsm si rulati cu un ac de quilling cam largut. Asta am avut disponibil, asta am folosit. Data viitoare trebuie sa folosesc un ac cu o fanta mai subtirica, dar si o hartie mai subtire si mai fina.

4. Frunzele sunt facute dintr-o hartie moale si texturata. O am dintr-un kit de flori DIY pe care vi l-am prezentat intr-un Live anterior. Un verde mai inchis s-ar fi potrivit si mai bine cu culoarea de la sarma floristica.

5. As fi vrut sa mai adaug detalii care sa faca floarea mai reala, dar va mai fi o data viitoare. Poate chiar live cu voi.

Pana data viitoare, va invit sa urmariti pagina de Facebook pentru Live-uri si canalul de YouTube pentru cele mai noi tutoriale.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top