Sunt fascinata de fluturi, motiv pentru care o sa vezi ca exista multe tutoriale pentru tot felul de fluturi din hartie pe blog si pe YouTube. Acesta este unul dintre fluturii pe care ii iubesc cel mai mult. L-am facut intr-o tehnica usor diferita de quillingul normal, folosind o hartie mult mai lata decat ce folosesc de obicei. Si iata tutorialul si pentru tine.
Materiale si instrumente necesare pentru acest tutorial paper craft
- Hartie quilling sau hartie normala taiata in fasii pentru quilling (in acest tutorial folosesc hartie de 110 gsm, latime 10mm – poti folosi hartie mai ingusta sau mai lata fara problema)
- Ac de rulat pentru quilling (optional si penseta – eu folosesc un set luat de pe Amazon)
- Lipici pentru hartie (eu folosesc un adeziv foarte bun luat de la casaretro.com)
- Foarfeca pentru hartie
- Tabla cu sabloane pentru quilling
- Baza fluture
Grad de dificultate: mediu
Durata: aproximativ 1hr
Instructiuni
Pasul 1
Folosind ace de birou prinde baza in forma de fluture pe tabla cu sabloane sau orice bucata de pluta.
Am ales sa fac conturul fluturelui cu albastru.
Folosesc o baza de fluture din hartie pe care am obtinut-o folosind matrita si masina de taiat si presat de la Sizzix. Daca nu ai aceste instrumente, poti desena de mana un fluture sau poti printa un model de pe internet.
Poti modela hartia ca sa urmeze conturul fluturelui inainte sa o lipesti pe baza de hartie. Personal am ales sa o modelez pas cu pas, apoi sa lipesc. Am folosit acele si tabla cu sabloane pentru a ma asigura ca hartia sta pe loc pana se usuca lipiciul.
Cu cat este mai complicata baza, cu atat vei avea nevoie de mai multi pasi pentru modelarea conturului. Daca ai totusi ceva complicat, iti recomand sa folosesti o baza mai mare ca dimensiune.
Dupa multa transpiratie 🙂 am ajuns la acest rezultat. Nu am facut si corpul fluturelui cu acelasi albastru.
Pasul 2
De la aceasta etapa nu am foarte multe poze, in mare pentru ca am fost asa captivata de proces incat pur si simplu am uitat de aparat. Am folosit mai multe nuante de hartie, acul de rulat si foarfeca pentru a crea aceste forme. Am lucrat forma cu forma ca sa ma asigur ca ceea ce fac pe aripa stanga se reflecta si pe aripa dreapta, asta ca sa pastrez simetria.
Tot in aceasta etapa am facut si corpul fluturelui, pe care am ales sa il fac intr-o alta culoare decat ceea ce am folosit la aripa.
Pasul 3
Fa multe poze si nu te mai satura de noul tau fluture din hartie.