Tutorial Mega Simplu: Cum faci o floare din hartie

Sunt multe variatiuni pentru acest model de floare din hartie, dar oricum ar fi este cel mai simplu tutorial. Plus este si rapid si wow.

Materiale si instrumente

Iata de ce ai nevoie ca sa faci aceasta floare simpla din hartie:

  • Hartie de oricare (A4, A3, A5 si de orice grosime, explic mai jos)
  • Foarfeca (si cu multi-blade si simpla, oricare functioneaza)
  • Banda dublu adeziva ( sau lipici de hartie, glue gun)

Cateva mentiuni

Alegerea hartiei

Partea frumoasa la acest tutorial este ca orice ai alege nu ai cum sa dai gres.

  • Daca hartia ta este subtire (gen hartia pentru xerox de 80 g) si faci franjurile inguste si lungi (tai pana aproape de baza), atunci vei obtine o floare cu multe petale, ceea ce ii da impresia de volum. In acest caz iti recomand sa folosesti doua coli A4 de 80 g ca sa iasa floarea nu doar inalta dar si mai lata
  • Daca hartia ta este subtire si faci franjurile late, atunci vei obtine o floare cu petale late si putine. Daca folosesti mai multe coli de hartie atunci vei obtine o floare “bogata” dar nu va avea aceeasi “aglomeratie” de petale in centru. Ceea ce inseamna ca va fi mai simetrica.
  • Daca hartia ta este groasa si faci franjurile late, citeste mai sus.

Combinatii de culori

Acest model de floare din hartie este foarte flexibil si usor de customizat. Te poti juca cu multe combinatii de culori. Este acelasi concept, trebuie doar sa folosesti bucati mai lungi sau mai scurte de hartie.

Jocul franjurilor

Rezultatul final este influentat de cat de simetrice sunt franjurile. Daca folosesti o foarfeca cu multi-blade atunci este mai usor sa obtii aceasta simetrie. Daca nu, te poti folosi in continuare de o foarfeca normala. Sfatul meu este sa te joci mai intai cu primul model ca sa vezi care sunt posibilitatile. Iar daca faci acest tutorial cu copii, lasa-i sa se joace si abia apoi lucrati la improvement.

Pe masura ce practici franjurile, poti incepe sa te joci cu patternul. Modelul din tutorial iti arata cum sa faci o floare taind vertical. Dar iti recomand sa experimentezi cu taiatul inclinat (pe diagonala), sau chiar cu modele diferite (in loc de linii, poti sa tai cu o foarfeca cu marginile lamei carliontate). Joaca-te. Acest model de floare din hartie se face foarte repede ceea ce inseamna ca tu poti sa experimentezi pana cand obtii un model de floare care sa te reprezinte.

Despre foarfeca pe care o folosesc in tutorial

In tutorial folosesc o foarfeca cu mai multe lame. Pe la noi i se spune foarfeca de taiat verdeturi (nu glumesc). Daca vreti sa va luati una, gasiti pe emag (aveti aici cateva sugestii) si pe la magazinele de art & hobby.

Cu ce lipesti

Cel mai simplu este sa lipesti cu pistolul de lipit, adica silicon cald. Dar daca faci acest tutorial cu copii si vrei sa il poata face ei cap-coada, iti recomand un lipici lichid pentru hartie, dar nu din cel apa, ci din cel vascoz (crema). Lipiciul tip baton este inutil.

Daca vezi acest tutorial si nu ai nici pistol de lipit si nici un lipic adecvat, atunci poti incerca cu un capsator de birou sau cu banda dublu adeziva.

Si ce faci cu floarea asta din hartie?

Eu o folosesc ca element decorativ cand fac flori mari din hartie. De exemplu aceste flori din hartie facute pentru un eveniment.

Dar le mai poti folosi si pentru a face mini flori, cum sunt martisoarele create acum cativa ani (le vezi mai jos), ornamente pentru Bradul de Craciun, o coronita cu flori din hartie (urmeaza tutorialul in curand) sau de ce nu, chiar un perete cu flori.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top