Proiect: Mandala din hartie, tehnica quilling

Am reusit. Dupa multi ani de vise, in sfarsit am reusit sa fac din quilling o mandala. Superba, zic eu. Migaloasa, plina de detalii si inflorituri. A fost un experiment reusit din care am invatat multe, multe. Pana la urmatoarea mandala quilling, va las cu cateva imagini si detalii despre proces. Sa va fie cu folos daca va gandeati la un astfel de proiect.

Această mandala reprezintă un simbol al unității și al împlinirii, și ne poate ajuta să ne găsim liniștea și echilibrul în cotidian.

Quillingul este o tehnică de artă care implică înfășurarea și modelarea hârtiei într-o varietate de forme și modele. Acest proiect de mandala din hârtie este un exemplu minunat al ceea ce poate fi realizat prin această tehnică creativă.

Materiale si instrumente folosite

  • ac de rulat pentru quilling
  • lipici pentru hartie
  • baza rotunda din hartie (watercolor 250 gsm)
  • acuarela albastra
  • vopsea aurie metalica
  • paiete albastre
  • cristale verzi
  • forme pretaiate (flori si fluturi)

Mandala este un simbol spiritual care reprezintă universul și armonia cosmică. În tradiția budistă, mandalele sunt folosite ca mijloace de meditație și ca instrumente pentru a atinge stări de conștientizare mai profundă. Acest mandala quilling aduce o notă de pace și echilibru în orice spațiu în care este expusă.

Ceea ce face acest mandala atât de special este măiestria cu care a fost creată. Fiecare linie, fiecare curbură și fiecare detaliu au fost realizate cu multă atenție și răbdare. Această dedicare se reflectă în frumusețea și armonia mandalei finale.

Etapele procesului de creatie

Etapa 1

Am inceput cu cateva discuri si cateva floricele.

Etapa 2

Am folosit apoi un disc argintiu din carton pentru a delimita urmatorul nivel.

Etapa 3

Si de aici a inceput bibileala. La un moment dat nu mai vedeam bine in fata ochilor. Am adaugat paiete, margele, puncte aurii metalice, flori si fluturi.

Si rezultatul final

Dupa vreo 10 ore de migala am ajuns aici si am zis ca e cazul sa ma opresc.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top