Din dantela si fulgi, am creat o masca pentru bal mascat / Halloween

Din dantela si fulgi, am creat o masca pentru bal mascat / Halloween
Masca mov pentru bal mascat sau Halloween realizata din materiale textile
  O idee simpla si utila, mai ales pentru parintii cu copii la gradinita si in clasele mici, aceasta masca de bal mascat sau pentru petrecerile de Halloween, se poate realiza foarte repede, din materialele pe care le ai prin casa. Daca esti un adept “handmade”, ai cu siguranta o rezerva considerabila de materiale pe care nu te-ai indurat sa le arunci. Pentru aceasta masca mov am folosit cateva resturi de dantela mov, fulgi, pietre adezive si o baza din piele ecologica.

Din dantela si fulgi, am creat o masca pentru bal mascat / Halloween
Ce avem noi aici? Resturi de dantela si margele multicolore
Pasul 1. O colega de munca m-a rugat sa ii fac o masca de bal mascat pentru fetita ei, care avea la scoala o petrecere de Halloween. Sincera sa fiu, rezultatul final este chiar diferit fata de conceptul initial al mastii. Dar dupa ce am pus pe masa materialele pe care as fi vrut sa le folosesc, pana la urma am ajuns sa folosesc doar un sfert dintre acestea. Am ales dantela mov, pe care am decupat-o floare cu floare.
Din dantela si fulgi, am creat o masca pentru bal mascat / Halloween
Inceputul este intotdeauna dificil, dar cu rabdare ajungi la rezultate spectaculoase
Pasul 2, a fost si cel mai complicat pentru mine. Pregatirea bazei pentru masca. Am ales o baza de masca standard, pe care am desenat-o mai intai pe hartie si de la care nu ma asteptam, sincer, ca rezultatul sa fie atat de spectaculos. Am folosit un material mai dur, o piele gaurita, dar tu poti folosi si un neopren/scafandru, fetru, piele, panza groaza. Daca te simti mai rabdator, poti incerca sa lucrezi cu o baza de tul, dar tine minte ca lipiciul o sa iasa prin gaurile ca de sita ale tulului si iti va complica viata.

Din dantela si fulgi, am creat o masca pentru bal mascat / Halloween
Indrazneste sa fii creativ si nu uita de rabdare.
 Pasul 3. Incepem sa aplicam dantela decupata. Nu este chiar o etapa usoara. Dar daca ai rabdare sa descoperi cum se imbina elementele de dantela cu forma mastii, o sa descoperi modelul potrivit. Primele incercari de aranjare a dantelei nu au fost tocmai WOW. Dar o ora mai tarziu am ajuns la combinatia potrivita.Am gasit si cativa fulgi prin dulap, si i-am folosit chiar de la inceput. 
Un sfat foarte important: nu te apuca sa lipesti nimic pana cand nu esti sigur ca ai o forma finala a mastii. Gandeste in straturi. De exemplu, eu am aplicat fulgii prima data, apoi dantela decupata, si pietrele adezive. Am uitat insa de un element important: snurul. Norocul meu a fost ca intre fulgi si baza de piele mai era inca un spatiu “nelipit”. 
De ce materiale ai nevoie pentru a crea o masca textila de Halloween / bal mascat:
– baza de material dur (piele, fetru, catifea, scafandru/neopren, panza groasa)
– dantela (dantela aleasa de mine avea paiete aplicate, lucru care a facut ca masca sa arate si mai festiv)
–  elemente decorative: fulgi si pietre adezive
–  snur sau panglica
– pistol de lipit la cald (este foarte util cand lucrezi cu textile, atentie insa la degete! lipiciul este fierbinte)
– rabdare si creativitate.

PS: imi cer scuze pentru pozele neprofesioniste. Sper insa ca v-au fost de ajutor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top