Tutorial Stea 3D de Hartie, cu Sizzix

Stelele sunt magice.

DE MONICA BADIU

* Aceasta postare contine linkuri de afiliat.

Am dezvoltat o pasiune pentru stele in ultima vreme. Sunt magice, n-am ce sa fac. Si n-am putut sa rezist acestei matrite de la Sizzix. A fost exact ce imi trebuia. 

“Stelele sunt magice elemente cosmice. Hartia le materializeaza si le aduce mai aproape de noi”

Astazi vreau sa va arat cum sa faceti si voi aceste stele 3D de hartie. Daca aveti sau nu masina Big Shot, tot va veti putea bucura de momentul de kirigami (origami dar cu foarfeca si lipici), pentru ca am kituri hobby pentru aceste stele. Asta inseamna ca le puteti asambla chiar voi acasa si le puteti folosi cum doriti. Ca ghirlande luminoase, ca decoratiuni pentru bradul de Craciun sau pentru biblioteca. Si daca sunteti ca mine, o sa fie greu sa va opriti la o stea.

Materiale necesare

Am cumparat presa asta de la Sizzix acum aproape 2 ani, dar abia in ultimul an am inceput sa o folosesc serios. Si de cand am matrita asta noua, mi-e greu sa ma despart de ea.  

Tutorial Stea 3D de Hartie, cu Sizzix​ - Vezi toti pasii pe www.fatacufloridehartie.ro

Pentru a realiza o stea de hartie 3D ai nevoie de:

Pasul 1

Folosind placile de taiat de la Sizzix, am taiat cate 5 elemente, care reprezinta cate un colt de stea. 

Am folosit o coala A4 pentru a obtine cele 5 colturi.

Partea aceasta este un pic migaloasa, pentru ca setul 3D Star Sizzix Thinlits Scandi Star include o matrita cu care trebuie sa repeti procedura de taiere pentru a obtine cate elemente ai nevoie. Deci daca ai nevoie de 5 elemente, trebuie sa bagi matrita intre placi si sa treci totul prin presa de 5 ori.

Pasul 2

Odata ce am terminat de taiat cele 5 elemente ale stelei, m-am pus pe impaturit si indoit. Aceasta etapa este esentiala pentru a obtine efectul 3D.

Pasul nu este deloc greu.

Tot ce trebuie sa faci este sa indoi hartia pe canturile indicate deja, din template.

Pasul 3

Ultimul pas si gata.

Acum e momentul sa scoti lipiciul. Eu am folosit un lipici de hartie lichid, dar merge si cu pistolul de lipit. De mentionat ca cu cat este mai groasa hartia cu atat este mai greu de lipit cu adeziv lichid. 

Daca alegi varianta asta, iti recomand sa nu te grabesti la pasul acesta si sa aplici presiune mai mult de cateva secunde.

Sunt doua etape la lipit.

Prima se aplica fiecarui element de stea, unde trebuie sa lipesti marginea laterala pe interior. Odata lipit pe interior, elementul isi pastreaza forma 3D.

Odata ce ai terminat de lipit pe interior fiecare element individual, e momentul sa incepi sa le asamblezi.

Doua cate doua, sau una cate una, depinde de cata indemanare ai. 

Cam asa cu stelele de hartie. Pot fi folosite ca decoratiuni pentru bradul de Craciun, pentru camera copilului sau chiar intr-o ghirlanda luminoasa in birou sau pe biblioteca.

Daca v-am facut curiosi, puteti incerca si voi proiectul. Va astept pe la mine la atelier daca vreti sa testati presa sau sa achizitionati direct kitul pentru stelele 3D.  Momentan este disponibil pe auriu, in magazinul meu din Breslo.

Kit Hobby pentru Stea de Hartie 3D - Aurie

Poti comanda kitul DIY pentru stele de hartie 3D la salut@fatacufloridehartie.ro sau pe Breslo.

♡ M.

Vrei mai multa inspiratie? O data pe luna trimit newsletterul creativ. Aboneaza-te aici

[mc4wp_form id="186"]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top