Tutorial DIY: Floare Quilling de Primavara​

Tutorial DIY: Floare Quilling de Primavara

Invata cum sa creezi o floare de hartie in tehnica quilling cu acest tutorial DIY

DE MONICA BADIU

* Aceasta postare contine linkuri de afiliat.

In acest tutorial handmade iti arat cum sa faci o floare de hartie folosind tehnica quilling si sabloane. Combin doua tehnici diferite de quilling pentru a modela hartia intr-un model de floare deosebit.

Am facut aceasta floare la inspiratie de moment, cautand modele diferite de martisoare. M-am inspirat de la florile de narcisa in realizarea acestui model. Inainte sa incepi realizarea ei, trebuie sa iti spun ca este un model mai migalos, la care trebuie sa investesti mai mult timp si atentie, comparativ cu alte modele de flori quilling. Am realizat aceasta floare cam intr-o ora, cu tot cu uscarea lipiciului.

Tutorial DIY Floare de Hartie In Tehnica Quilling
Tutorial DIY: Floare Quilling de Primavara​

Materiale necesare

Materiale necesare pentru a realiza acest model de floare de hartie.

Tutorial DIY: Floare Quilling de Primavara

 • 1 ac quilling
 • hartie
  • 18 benzi de hartie alba (3,5mm)
  • 1 banda de hartie verde (3,5mm)
  • 6 benzi de hartie galbena (3,5mm)
  • 1 banda hartie galbena (7mm)
 • Lipici hartie
 • Sablon quilling
 • Foarfeca
 • Optional, fringer (aparat de franjurare a hartiei)
 • Stamine flori artificiale

Hartia pe care o folosesc este de 110/130 gmp. Daca nu obtineti discuri la fel de late ca ale mele, nu e o problema. Important este sa va asigurati ca discurile folosite la petale si la centru au aceeasi latime. In rest puteti sa folositi orice hartie (latime, grosime, culoare) doriti.

Materialele eu mi le comand de la Casa Retro sau de pe Amazon. Gasiti aici mai multe despre instrumentele quilling pe care le folosesc eu, si aici o lista de magazine de unde imi comand diverse materiale pentru paper crafting. Si aici un ghid de quilling pentru incepatori

Pasul 1

Pentru realizarea acestei flori sunt necesare mai multe operatiuni. In primul rand, pentru realizarea bazei (floarea alba) sunt necesare sase petale.

Fiecare petala este realizata din 3 fasii de hartie alba si una de hartie galbena. Am rulat individual doua fasii albe si le-am plasat in sabloanele de cercuri de 15. Am rulat o fasie galbena si am plasat-o in sablonul de 10.

Tutorial DIY: Floare Quilling de Primavara​

Pasul 2

Am transformat apoi cercurile albe in semiluni si cercul galben intr-o lacrima stransa. Apoi le-am lipit impreuna, alb-galben-alb, cu lacrima galbena la mijloc.

Va recomand sa aplicati presiune pentru a “strange” petala. 

Tutorial DIY: Floare Quilling de Primavara

Pasul 3

Apoi am infasurat fiecare trio de alb-galben-alb intr-o fasie de hartie alba. Incepeti prin a lipi un capat al fasiei albe de marginea unei lacrime. Aplicati lipici (in strat subtire) pe toata lungimea fasiei si infasurati-o pe lacrima.

Tutorial DIY: Floare Quilling de Primavara​

Pasul 4

Acum ca aveti cele sase petale gata, este timpul sa le asamblati pentru a forma floarea. Le veti lipi impreuna, doua cate doua, aplicand lipici din varf pana la mijlocul petalelor. 

Veti obtine 3 perechi de petale pe care le veti lipi impreuna, la fel ca in prima etapa. 

Tutorial DIY: Floare Quilling de Primavara​

Pasul 5

Acum puteti personaliza aceasta baza cum doriti. Eu am ales sa folosesc o floare franjurata si cateva stamine artificiale.

Va arat cum puteti realiza o astfel de floare franjurata in aceste tutoriale, cu si fara aparat de franjurare. 

Staminele le puteti cumpara de la magazine de art and hobby sau le puteti realiza dumneavoastra, din ata cerata, inmuiata in vopsea la capete.

Tutorial DIY: Floare Quilling de Primavara​

Sper ca v-a placut acest tutorial de floare de hartie in tehnica quilling. Spor la treaba si daca vreti sa imi trimiteti poze cu florile voastre dupa acest tutorial, le astept cu drag, pe pagina de Facebook.

Pentru mai multe tutoriale DIY, viziteaza si:

Va astept si pe YouTube cu alte tutoriale video pentru proiecte DIY.

♡ M.

Vrei mai multa inspiratie? O data pe luna trimit newsletterul creativ. Aboneaza-te aici

[mc4wp_form id="186"]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top