Cum faci o felicitare DIY cu creioane cerate topite

Sa iti faci propriile felicitari e chiar mai simplu decat iti imaginezi. Iti trebuie o ascutitoare, niste creioane de ceara si o masina de calcat.

DE MONICA BADIU

* Aceasta postare contine linkuri de afiliat.

Adesea lucrurile pe care le facem cu propriile maini au mai multa valoare si suflet decat ceea ce cumparam. Unde mai pui ca e si usor sa le personalizezi asa cum vrei, iar pentru cei cu copii, proiectele DIY sunt o ocazie buna de a-i invata pe cei mici un lucru nou si de a petrece timp impreuna.

“Sa iti faci propriile felicitari e chiar mai simplu decat iti imaginezi. “

De felicitari avem nevoie tot anul. Ele insotesc cadourile si ne transmit gandurile de bine si urarile catre cei dragi, colegi, si chiar profesori. De Craciun, de aniversari sau de 1 si 8 martie, felicitarile adauga o nota personala. 

Sunt multe variante prin care iti poti face propriile felicitari la tine acasa. In acest tutorial iti voi arata cum sa faci o felicitare DIY folosind o ascutitoare, niste creioane de ceara si o masina de calcat.

Materiale necesare

Pentru a face o felicitare DIY cu creioane cerate topite nu iti trebuie multe lucruri. Daca ai copii, cu siguranta ai deja majoritatea materialelor prin casa. 

Pentru a realiza o felicitare handmade cu creioane cerate topite ai nevoie de:

Pasul 1

Acest prim pas este foarte simplu si poate fi foarte fun. Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti ascutitoarea pentru a obtine aschii de creioane cerate. Poti sa mergi la inspiratie si sa nu alegi culorile de dinainte. Mie mi-a fost greu sa fac doar o felicitare handmade cu creioane cerate topite, si in mai putin de o ora m-am trezit cu 10 felicitari noi, fiecare o explozie de culoare.

Pasul 2

Acum ca ai pregatit aschiile si culorile, trebuie doar sa le pui pe hartie. Inainte sa te apuci de treaba, e important sa iei in calcul pregatirea spatiului de lucru.

Eu am folosit hartie de copt pentru a proteja masa de lucru. Am prins cu scotch baza de felicitare ca sa ma asigur ca nu se va misca cand trec cu masina de calcat peste culori. 

Pe baza de felicitare, tot ce trebuie sa faci este sa pui aschiiile in modelul dorit. Iti recomand sa incerci mai intai cu un mix de culori, doar ca sa vezi cum se combina si cum se transforma cand aplici caldura. 

Daca vrei sa creezi modele, poti sa folosesti benzi de hartie (sau forme de hartie). Unde pui forma, nu presari si creioane cerate.

Pasul 3

Odata ce ai terminat aranjarea aschiilor, urmeaza ultimul pas. Vei pune peste baza de felicitare o coala de hartie de copt (sau calc). O poti prinde si pe aceasta cu scotch, de masa, ca sa te asiguri ca nimic nu se misca cand treci cu masina de calcat.

Caldura masinii de calcat topeste creioanele cerate si le face sa adere la baza de hartie. Cand pui masina de calcat peste proiectul tau, tine cont de un lucru. Miscarea pe care o faci cu masina de calcat peste proiect, va determina modelul culorilor : 

  • daca dai cu masina stanga-dreapta, culorile se vor deplasa pe lateral, lasand dare mici de culoare
  • daca dai cu masina de calcat sus-jos, atunci culorile se vor deplasa pe verticala, lasand dare mici de culoare
  • Daca doar pui masina de calcat peste felicitare, si nu faci nio miscare, culorile vor ramane in acelasi loc

Si asta a fost tot. Poti personaliza felicitarile DIY cu culorile si modelele pe care le vrei. Daca ai chef de bibilit, atunci poti sa te joci cu tot felul de forme ca sa obtii un design mai complex. Am cateva modele de forme si onarmente de hartie in magazinul meu de pe Breslo.

Kit Hobby pentru Stea de Hartie 3D - Aurie

Te asteapta coliere curcubeu, kituri DIY si seturi pentru scrapbooking. Pentru mai multe detalii imi poti scrie la salut@fatacufloridehartie.ro sau pe Breslo.

♡ M.

Vrei mai multa inspiratie? O data pe luna trimit newsletterul creativ. Aboneaza-te aici

[mc4wp_form id="186"]

3 thoughts on “Cum sa faci o felicitare DIY cu creioane cerate topite​”

  1. Pingback: Tutorial Quilling: Flori de primavara din hartie – Fata cu Flori de Hârtie

  2. Pingback: Tutorial Quilling: Flori de Hartie, Brandusa de Primavara – Fata cu Flori de Hârtie

  3. Pingback: Tutorial DIY: Floare Quilling de Primavara​ – Fata cu Flori de Hârtie

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top