Tutorial Floare din Hartie, Quilling: Clopotei (model simplu si rapid)

Salutari. Bine te-am gasit la un nou tutorial quilling. Astazi iti voi arata cum sa faci un model de floare din hartie, folosind instrumente si hartie quilling.

Tutorial Flori din Hartie: Clopotei (model simplu si rapid in tehnica quilling)

In urma cu multi ani, cand inca nu erau disponibile atat de multe informatii despre quilling (sau atat de multe instrumente si produse) am experimentat din plin cu diverse modele. Floarea din hartie prezentata in acest tutorial handmade este un model quilling pe care l-am creat la inceputul “carierei” mele de artist paper craft, devenind unul dintre primele martisoare pe care le-am faurit.

Materiale necesare

Pentru a realiza acest model de floare din hartie in tehnica quilling, vei avea nevoie de urmatoarele instrumente si produse:

3 fasii de hartie quilling pentru petale
2 fasii de hartie quilling pentru frunze
1 fasie de hartie quilling pentru tulpina
ac de quilling
foarfeca
lipici de hartie

Tutorial Flori din Hartie: Clopotei (model simplu si rapic in tehnica quilling)

Daca nu ai aceste produse, poti verifica ce au in stoc magazinele de art&hobby de la noi. Gasesti o lista chiar aici.

Daca nu stii ce hartie sa alegi pentru florile tale din hartie, poti gasi mai multe informatii aici. Sunt mai multe categorii de produse, si poate sa fie un pic dificil sa alegi ceva potrivit. As adauga ca fiecare artist foloseste un tip de hartie care i se potriveste. Daca nu gasesti fix hartia pe care o folosesc eu, nu e o problema.

Daca ai nevoie dee mai multe informatii, te rog sa imi scrii pe pagina de Facebook, si iti voi raspunde cu drag.

Instructiuni

Daca preferi sa vezi tutorialul video pentru acest model de floare din hartie quilling, te invit pe pagina mea de YouTube. Click aici.

Pas 1

Pentru a forma florile de clopotel, ruleaza intr-un disc strans fiecare fasie de hartie.

“Adanceste” discul folosind un capat de pix.

(PS: sunt multe produse si accesorii pe care le poti folosi pentru tehnica quilling, dar printre cele pe care le consider esentiale, se numara si tabla de modelare cu forme rotunjite. Daca ai multe flori de creat, o sa devina foarte utila, si chiar merita sa investesti niste lei).

Pas 2

Pentru a forma baza sau tulpina florii, foloseste o fasie individuala, impaturita in doua. Aplica lipici si apoi foloseste mana sau un creion pentru a o modela. Exista si tot felul de accesorii care te pot ajuta cu modelarea, dar daca nu le ai la dispozitie, si creioanele sunt utile.

Pas 3

Pentru a forma frunzele, poti sa folosesti instrumente dedicate de quilling. Cum eu nu am avut, m-am folosit de accesoriile din dotare, aka degetele.

Ruleaza o fasie de hartie quilling intr-un cerc. Lasa-l sa se desfaca un pic. Modeleaza-l apoi, presand cu degetele intr-unul din capete. Vei obtine o lacrima. Preseaza si celalalt capat pentru a obtine un “ochi” (chiar asa se numeste aceasta forma in quilling). Aplica lipici pentru a sigila “ochiul”.

Pas 4

Felicitari! Ai ajuns la ultimul pas. Trebuie doar sa lipesti elementele si floarea ta din hartie este gata.

Te poti juca cu acest model de floare de hartie oricum doresti. Adauga mai multe frunze, sau schimba culorilor. Adauga mai multe nuante de verde frunzelor, sau chiar schimba-le forma. Acest tutorial iti arata tehnica de baza, dar poti sa te joci cu elementele in stilul si pe gustul tau.

Vrei sa inveti mai multe despre tehnica quilling?

Iata ce poti sa mai citesti pe blog despre aceasta arta:

Pentru mai multe tutoriale si inspiratie DIY, aboneaza-te la newsletter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top