2018 pentru Fata cu Flori de Hartie
2018 a fost la superlativ, pe toate planurile. Dupa ani de zile in care doar am visat la tot felul de proiecte DIY, la lansarea unui site, la un mic business din arts and crafts, in 2018 toate s-au implinit.
DE MONICA BADIU
2018 a fost la superlativ, pe toate planurile. Dupa ani de zile in care doar am visat la tot felul de proiecte DIY, la lansarea unui site, la un mic business din arts and crafts, in 2018 toate s-au implinit. De cateva luni sunt antreprenor full-time, o perioada care nu a fost usoara, dar care mi-a deschis mintea. Am invatat in aceste luni sa apreciez mai mult viata pe care o am, oamenii din jurul meu, si micile progrese pe care le fac.
Sigur, n-am mers pe luna, n-am facut inconjurul pamantului, nu mi-am listat companiile la bursa.
Dar am cunoscut oameni faini, am trait exact asa cum mi-am dorit, l-am avut langa mine pe Catalin, ai mei sunt sanatosi, prietenii dragi imi sunt aproape chiar si de peste mari si tari, eu sunt sanatoasa, am calatorit in 6 tari, am inotat printre corali, am devenit antreprenor full-time, am devenit fotograf cu acte in regula, am lansat 4 site-uri (la care ma gandeam de ani de zile), am facut doi pereti cu flori, am mers mai mult pe jos, am mers mai des la bazin, mi-am atins targetul de carti citite pe acest an, mi-am depasit multe frici si limite personale.
Nu mi-am atins toate obiectivele. Dar nu ma intristeaza asta. Am timp berechet in 2019 pentru tot ce nu am reusit sa fac in 2018. In schimb, vreau sa celebrez ceea ce am reusit sa fac in aceste luni.
Primii pereti cu flori de hartie
Am lucrat o vreme in zona de wedding PR si am intrat foarte des in contact cu decorurile fabuloase construite pentru nunti si petreceri tematice. Cand am vazut pentru prima data un perete cu flori de hartie m-am indragostit pe loc. Nu imi imaginam in urma cu vreo 4 ani ca asa ceva este posibil, ca se poate face ca proiect DIY, sau ca sunt oameni care ar inchiria un perete cu flori de hartie pentru evenimentele lor. Mi-am dorit tare mult sa fac un perete cu flori, mai mult ca sa imi demonstrez ca pot, dar mi-a luat doi ani sa ajung de la vis la materializare. Si acest lucru s-a intamplat de doua ori in 2018.
Primul l-am facut la liber, taind cu foarfeca si inventand modele de flori. Al doilea l-am facut cu ajutorul unor matrite de decupare de la Sizzix. Ambele au fost proiecte WOW, care mi-au marcat evolutia si m-au adus mai aproape de transformarea Circului Magic (fostul meu blog de DIY) la Fata cu Flori de Hartie.
Va povestesc despre lectiile pe care le-am invatat despre mine in timp ce mesteream la primul meu perete cu flori de hartie aici.
Primele ateliere cu flori de hartie
In primavara, imediat dupa ce am facut primul perete cu flori de hartie, mi-am luat inima in dinti si am organizat in Bucuresti primele mele ateliere creative.
Imi aduc aminte ce emotii am avut la primul, dar am fost norocoasa sa am participanti cooperanti, oameni veseli si creativi care si-au dorit si s-au bucurat de aceasta experienta la maxim. Dupa fiecare atelier am ramas impresionata de forta pe care o are o invitatie la joaca, chiar si pentru adulti.
Am avut in total 4 ateliere la care au venit oameni de toate varstele iar eu mi-am cunoscut la unul dintre aceste ateliere viitoarea colega de atelier si partenerul cu care lansez in 2019 o colectie de nunta cu aranjamente florale cu lavanda (cand nu craftuiesc si nu fac marketing, ma gasiti la Zana Florilor, vorbind despre cat de faina e lavanda si cat de fabulos este sa o cresti).
Atelierul
In cei aproape 10 ani de cand fac proiecte DIY si quilling am ajuns sa strans multe materiale si instrumente de lucru. Dupa ce am facut primul perete cu flori de hartie (intr-un apartament de doua camere pe care il imparteam cu sotul si pisica) mi-am dat seama ca trebuie sa gasesc un spatiu de depozitare macar, pentru ca nu mai aveam loc de nimic in casa. Nu mai zic ca timp de 5 ani de zile, in lunile ianuarie si februarie toata casa era plina de martisoare, cutii, ambalaje, hartii si toate cele.
La inceputul lui februarie am cunoscut-o pe Alina de la I Wood Be si in doua luni m-am mutat in atelierul nostru de pe Calea Calarasi. Mutarea aceasta mi-a schimbat viata, si mi-a dat ocazia sa experimentez si mai mult, sa fiu mai creativa si sa interactionez cu oameni la fel de creativi (si chiar mai).
Nunta mea DIY
Pe 7 iulie m-am casatorit si asta mi-a dat ocazia sa imi pun si mintea si mainile la treaba. Am facut la modul DIY tot ce am putut: invitatiile, meniurile, marturiile, plicurile de bani, cutia pentru plicuri, aranjamentele florale pentru mese, decorul de acasa si la un moment dat voiam chiar sa fac si vazele (pe care le-am facut pana la urma, din ciment, dar nu mi-a placut cum au iesit si m-am razgandit in ultimul moment). Am avut noroc ca numerele de masa le aveam deja facute.
Va povestesc pe indelete aici.
Colaborarea cu Sizzix
Circul Magic, blogul meu vechi de DIY, a fost un hobby timp de multi ani. Imi doream sa le arat oamenilor ca nu este greu sa creezi din mai nimic, ceva frumos, o decoratiune pentru casa sau un cadou pentru cei dragi. Dar dupa 1 an jumate in care am lucrat ca marketing manager pentru I Like That Lamp, mi-a intrat in sange bloggingul pe nisa DIY si mi-am propus sa evoluez in aceasta directie. Am lansat pe site-ul personal, www.monicabadiu.com, sectiunea de tutoriale si proiecte DIY in limba engleza, sub numele de Monica’s Makes. In scurt timp am primit prima invitatie de colaborare cu un brand din zona DIY, norocul facand ca acel brand sa fie producatorul meu preferat, Sizzix.
Au urmat cateva luni foarte faine – cu testing de produse noi, cu acces la matrite care nu se gasesc pe piata din Romania, si cu interactiunea intr-o comunitate de oameni ca si mine – creativi care se joaca cu hartia pentru a crea tot felul de minuni.
Primul eveniment in atelier
Desi m-am mutat din aprilie in noul atelier, abia la sfarsitul lui octombrie am sarbatorit corespunzator acest milestone. Impreuna cu colegii de atelier, Alina de la I Wood Be si Liviu de la Infinity Covers, am deschis casa noastra catre vizitatori, am organizat ateliere si am strans si bani pentru asociatia Ajungem Mari. Au fost doua zile de nebunie, de veselie, de surprize placute. Pentru mine a fost un test de maturitate in zona de DIY si lansarea oficiala a site-ului si blogului Fata cu Flori de Hartie.
Lansarea site-ului Fata cu Flori de Hartie
Ani de zile m-am gandit ca trebuie sa imi schimb numele de blog ales la 21 de ani in ceva mai inspirat, ceva care sa reprezinte persoana care am devenit intre timp. Daca la inceput era totul despre nebunia de culori, posibilitatile infinite de creatie cu hartie, intre timp am realizat ce imi place mai mult sa mesteresc si directia in care vreau sa ma indrept in urmatorii ani.
Sunt oricum disperata dupa flori: cresc lavanda in timpul liber, fac sute de poze la flori si plante cand plec intr-o calatorie (sau ajung in gradina cuiva) si ma fascineaza versatilitatea si naturaletea cu care o coala de hartie devine o petala de floare.
Site-ul l-am facut in mare parte singura, pe WordPress – o experienta pe care nu imi vine sa o repet, dar multumita ajutorului pe care l-am primit de la Cristiana de la Be On Web Design, toata treaba a fost mai usoara.
Prima floare de hartie uriasa
Prin noiembrie, cand nimanui nu ii sta gandul la flori, Cristiana Avramescu, fotograf de newborn, mi-a comandat o floare de hartie uriasa, un prop de recuzita care sa ii serveasca in studio la viitoarele sedinte cu nou nascuti. A fost prima data cand am facut o astfel de floare, si prima data cand am lucrat cu hartie creponata. Rezultatul a fost fabulos, eu m-am indragostit de hartia creponata si acum abia astept sa o fac pe urmatoare. Mai multe imagini gasiti si aici.
Primele kituri hobby
Experienta pe care am avut ca marketing manager la I Like That Lamp mi-a deschis o pofta nebanuita pentru mai mult arts and crafts. Iar dupa ce am facut primele ateliere DIY si am vazut reactiile oamenilor cand au o experienta creativa, mi-am zis ca pot sa fac mai mult decat sa ii inspir. Si asa mi-a venit ideea de a face kituri hobby.
Primele doua kituri hobby (sau jucarii pentru creativi cum le mai zic eu) au fost cele pentru stelele de hartie 3D si cel pe care l-am numit Scrisoare pentru Mos Craciun.
In 2019 urmeaza lucruri faine tare aici, asa ca daca va face placere sa mesteriti, stati aproape si abonati-va la newsletter ca sa primiti vestile.
Craciunul cu fulgi quilling
Multi ani la rand, din lipsa de timp, singurul meu sezon de vanzare ca producator handmade era perioada 1 – 8 martie. Migaleam saptamani la randul pana noaptea tarziu la tot felul de flori din hartie, si dimineata plecam la munca. Apoi in zilele dinainte de 1 martie aveam casa plina de cutii si cutiute, snururi peste tot, si prieteni dragi care veneau sa bibileasca cu mine. Si daca voiam sa mai dezvolt produse pentru un alt sezon, nu as fi avut timp.
Anul acesta insa, mai mult pentru ca ma lovise inspiratia si aveam deja casa plina de fulgi si alte decoratiuni handmade, am hotarat sa incerc sa fac produse si pentru Craciun. Si m-am bucurat enorm cand am vazut ca fulgii mei se vand, ca oamenii isi doresc sa ii faca cadou de Craciun.
Colierele quilling
In urma cu cativa ani, cand experimentam cu tehnica quilling in zona de bijuterii, am facut primele coliere quilling. Mi s-a parut o experienta extraordinara crearea lor cap-coada, din hartie. In aceasta iarna a revenit inspiratia pentru aceste coliere. Sunt explozii de culoare si imi amintesc de Noapte Instelata, pictura lui Van Gogh in care cerul este plin de astri rotunzi, un melanj artistic de culori.
Modelele disponibile sunt pe Breslo.
Am revenit pe Breslo
Dupa o pauza de 3, poate chiar 4 ani, daca nu si mai mult, am revenit pe Breslo. V-am zis ca mi-am facut site-ul singura, dar nu am mai avut rabdarea sau inspiratia sa lucrez si la dezvoltarea unui magazin online. Asa ca cel putin anul urmator, daca doriti sa cumparati ceva creat de mine, va invit pe Breslo.
Poate ca ar mai fi multe de zis, dar ma opresc aici. Sunt multumita si recunoscatoare pentru tot ce am realizat in acest an. Iar voua va multumesc din inima. Fara prietenii, colegii si oamenii frumosi care m-au sustinut in toti acesti ani si care m-au incurajat sa continui cu aceasta pasiune a mea, probabil ca lucrurile ar fi stat complet altfel. Pana una alta va imbratisez si promit sa revin in 2019 cu tutoriale si povesti si mai interesante.
Sa avem un an nou fericit si plin de realizari in 2019!
♡ M